Belföld

Cozma-ügy: garázdasággal gyanúsítottak szabadlábon

A Cozma-ügyben a csoportos garázdasággal gyanúsítottak közül a bíróság szabadlábra helyezett néhány előzetes letartóztatásban lévő fogvatartottat.

A rendőrség a csoportos garázdasággal gyanúsítottak előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását indítványozta, ám a veszprémi bíróság néhányuk esetében ezt újból nem rendelte el – mondta Frankó Marianna.

Hangsúlyozta: a bíróság folyamatosan dönt az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról vagy megszüntetéséről annak függvényében, amikor lejár a fogva tartást elrendelő korábbi határozata.

Frankó Marianna rámutatott: a Cozma-ügyet illetően kizárólag a csoportos garázdasággal gyanúsítottak közül került szabadlábra néhány személy.

Öt ilyen gyanúsítottról van információja, de nem kizárt, hogy több is lehet – tette hozzá, megjegyezve: hétfőn tud pontos adatokkal szolgálni a Cozma-ügyben szabadlábra helyezettek számáról.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

A www.borsonline.hu hét ember szabadon engedéséről tud.

Egy korábbi rendőrségi közlés szerint a bűnügynek 27 gyanúsítottja van, közülük 15-en előzetes letartóztatásban vannak (voltak), egynek pedig a házi őrizetét rendelte el a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik