bkv
Belföld

Újabb “csontváz” a BKV-szekrényben

Az Optimismo Kft. 19 millióért mérte fel a BKV fénymásolóit - száz euróért adták el.

Száz euróért iratták át két vajdasági magyar nevére az Optimismo Kft.-t, amely korábban 19 millió forintot kapott a BKV fénymásolóinak felméréséért – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában pénteken.

A céget 2007 szeptemberében – öt hónappal a fénymásolók felmérése után – adták el a határon túli magyaroknak. Információk szerint a szerződést egy óbudai ügyvédi irodában írták alá. Az ügyvéd nem kívánt nyilatkozni a köztelevíziónak, bár emlékszik a szerződésre. Nem látta, hogy bárki pénzt kapott volna.

Az MTV úgy értesült, az Optimismo korábbi tulajdonosai azt a céget is birtokolták, amely Magyarországon a legnagyobb, hárommilliárd forintos adótartozást halmozta fel.

A Duna Televíziónak nyilatkozott a cég másik tulajdonosa, aki azonban – mint mondta – nem hallott sem az Optimismo Kft.-ről, sem a BKV-botrányokról, és nem vett fel semennyi pénzt sem az ügyletért cserébe.

A BKV tavaly szeptemberben tett feljelentést az Optimismo által elvégzett fénymásoló-felmérés ügyében ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérési tevékenységről belső vizsgálati anyag készült, ennek eredménye alapján felvetődik a nagy kárt okozó bűncselekmény gyanúja, ezért fordult a BKV a rendőrséghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik