Belföld

Gyurcsány: Magyarország csalódott és türelmetlen

Gyurcsány Ferenc szerint ma Magyarország csalódott múltjában, bizonytalan a jelenében, és türelmetlen jövőjét illetően.

A volt miniszterelnök pénteki értékelő beszédében Budapesten azt mondta: ez a csalódottság, bizonytalanság, türelmetlenség letaglózó, és van, hogy őrjítő.

Az eredetileg meghirdetett SYMA-csarnok helyett a kisebb Körcsarnokban elmondott beszédében úgy vélekedett, hogy Magyarország most az elmúlt húsz év legellentmondásosabb időszakát éli: összekuszálódtak a dolgok; sokan kötöttek csomót a szállakba, elvágni ezt “a gordiuszi csomót” lehetetlen, kibozogni hatalmas munka lesz és több idő, mint szeretnénk.

A volt miniszterelnök a pénteki értékelő beszédében Budapesten azt mondta, hogy az 1.500 milliárd forint – amelyet nem a közös teljesítmény, hanem a hitelek fedeztek – felét a Medgyessy-, harmadát az Orbán-, hatodát pedig a Gyurcsány-kormány költötte el döntően szociális és jóléti kiadásokra.

Ami a matematikában igaz, nem biztos, hogy igaz a politikában – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Hozzátetette: aki egyszer sokat ad, majd visszavesz a végén, kevesebbet adott, mintha folyamatosan, egyenletesen keveset adott volna, a “jó szándéknak, jóakaratnak nyögés lett a vége”.

A volt miniszterelnök pénteki értékelő beszédében leszögezte: jobb lett volna, hogy ha nem így lesz, de minden esélye megvan annak, hogy hárompárti legyen a parlament; ezzel a demokratáknak végül egyetlen képviselője lesz a parlamentben, ez pedig az MSZP.

Gyurcsány Ferenc “Magyarországért, a köztársaságért!” fordulattal zárta a beszédét, és azzal, hogy ő a nemzeti progresszió útját folytatja és az MSZP-re szavaz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik