Belföld

Az SZDSZ-MDF színeiben legfeljebb 11 jelölt indulhat

Összesen 12, az MDF-SZDSZ színeiben nevező jelölt adta le az ajánlószelvényeit, de közülük legfeljebb 11-en indulhatnak.

A valasztas.hu című oldalon közzétettek szerint 12, az SZDSZ-MDF közös jelöltjeként induló személy adta le határidőig az ajánlószelvényeit. A kilenc fővárosi jelölt közül hatan már engedélyt kaptak az indulásra, míg a 3-as illetve 20 fővárosi egyéni körzetben indulni szándékozó Badacsonyi Szabolcs és Szabadai Viktor még a döntésre vár.

Biztosan nem indulhat viszont az ajánlószelvényeit időben leadó John Emese. Az MTI szabad demokrata forrásokból úgy tudja, hogy a politikus nem tudott elegendő érvényes cédulát összegyűjteni.

Mellettük Fejér, Tolna és Zala megyében készülhet a megmérettetésre egy-egy a két párt közös jelöltjeként induló politikus. Ezekben a megyékben Skaliczki Andrea, Horváth Tibor és Röst János adott le elegendő számú ajánlószelvényt, amelyeket már el is bíráltak és meg is adták számukra az indulási jogot.

Péntek délután négy órakor lejárt az ajánlószelvény-gyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra.

Az országgyűlési választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük 750 érvényes ajánlást, leadták a választási bizottságoknál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

A péntek délután négy órai határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.

Ezzel lezárult a választási eljárás egyik legvitatottabb része, a “nulladik fordulónak” is nevezett ajánlásgyűjtés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik