Belföld

Varga Mihály szerint változtatni kell a mentelmi jogon

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere Hagyó Miklóst említve azt mondta: köztörvényes bűncselekményekre a jogszabály nem vonatkozhat.

Az egyik oldalon az ígérgető MSZP, a másikon a “hergelő” Jobbik van, és nagyon könnyű az embernek utat téveszteni, mert már nem a probléma a fontos, hanem a megoldás – mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a párt nagygyűlésén kedden Salgótarjánban.

A politikus bírálta az MSZP-t, amiért nyolc év kormányzás miatt nem lehet tudni, mikor lehet majd az országban euróval fizetni. Mint a csaknem 600 résztvevő előtt mondta, Medgyessy Péterrel, Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal oda juttatták az országot, hogy ma azt kell keresni, “merre is induljunk el, milyen problémával kezdjük legelőször”. Bírálta azt is, hogy az a Gyurcsány Ferenc, “aki tönkretette az országot”, nem tűnt el a süllyesztőben.

A Jobbikról is beszélt a Fidesz alelnöke. Véleménye szerint, amit a radikális párt csinál az klasszikus esete a tűzzel való játéknak. Varga Mihály, hangsúlyozta: nem az a megoldás, hogy felfegyverkezünk, ha úgy érezzük, hogy nincs közbiztonság, és hogy akinek pénze van rá, félkatonai egységet szervez.

A Fidesz megoldásai között említette az alelnök a hazai ipar, a hazai kis- és középvállalkozások támogatását, hozzátéve, hogy a bűnözést is csökkenteni fogja a munkahelyteremtés. Kitért rá, hogy a magyar vállalkozások itthon a közbeszerzési eljárások 30-35 százalékát nyerik el, Ausztriában ez az arány 90 százalékos. Rendet kell teremteni az iskolákban is, értékké kell tenni a gyereknevelést, értékállóvá tenni a nyugdíjat, meg kell erősíteni a rendőrséget, és ha a jogszabályoknak nincs visszatartó erejük, módosítani kell őket – jelentette ki a poltikus. A Fidesz céljának nevezte azt is, hogy visszaadják az emberek önbizalmát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik