Belföld

Rendőrségi informátor volt a lelőtt szír férfi

A férfi a brókerbotrány egyik szír gyanúsítottjának felkutatásában segítette a rendőröket.

Információik szerint a férfi a Doki becenévre hallgatott és a brókerbotrány egyik szír gyanúsítottjának felkutatásában segítette a rendőröket. A nyomozás akkori vezetője, Molnár Csaba ellen az ő ajándékai miatt emeltek vádat, majd később felmentették.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján korábban nem erősítette meg ezt az értesülést.

Elmondta ugyanakkor, hogy a férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, a kettős állampolgár ellen korábban már elkövettek hasonló támadást. 1997-ben, a X. kerületi Gyakorló utcában követtek el hasonló jellegű fegyveres támadást, de akkor nem sérült meg. Ezen kívül egy 2006-ban történt önbíráskodási ügyben is érintett volt.

A kettős állampolgárságú szír férfi húsz éve él Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett, de egyéb vállalkozásokból, feltehetően pénzváltásból tartotta fenn magát.

A rendőrség feltételezései szerint üzleti vita állhat a háttérben. Mint Tafferner Éva fogalmazott, “nem egy leszámoló típusú ügy” állhat a háttérben, de ezt a lehetőséget is vizsgálják a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik