Belföld

Önkormányzati képviselő verekedett Kunhegyesen

A Fideszből kizárt képviselő egy MSZP-s párttagra támadt.

A konfliktus azért ttört ki Kunhegyesen, mert a szocialista meggyőződésű Létai János azt mondta az emiatt verekedő Dienes Attilának: “Mit vered itt magad a Jobbik fórumán, amikor a nagyszüleid nagy kommunisták voltak?”. A Jobbik szóvivője, Dúró Dóra arról tájékoztatott: nem jobbikos, hanem fideszes képviselő emelt kezet a szocialista aktivistára.

A Fidesz színeiben 2006-ban mandátumot szerző Dienes Attila azonban már nem tagja a pártnak. Néhány hónappal megválasztása után kizárták, miután nem tudott azonosulni a Fidesz politikájával. Felesége viszont a Jobbik kunhegyesi szervezetének alelnöke.

Dienes azt mondta: nem büszke a tettére, de nem tűri, hogy a családját sértegessék. Szerinte szánalmas, hogy az MSZP ilyen ügyek felfújásával akarja növelni a népszerűségét.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerint az incidens akkor történt, amikor “Létai János kezet nyújtott Dienes Attilának”, a férfi pedig “válaszként arcul ütötte”. Török Zsolt egyúttal “fidesz-jobbikos önkormányzati képviselőnek” nevezte Dienes Attilát.

Török Zsolt Orbán Viktort szólította fel bocsánatkérésre, amiért “az országra szabadította az újfasiszták, a Jobbik szellemét”. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint “Szánalmas és nevetséges, hogy az MSZP a Fidesszel semmilyen intézményes kapcsolatban nem lévő kunhegyesi jobbikosnak egy Jobbik-rendezvényen tanúsított magatartása kapcsán is a Fideszt támadja.”

A fideszes politikus szerint “az MSZP elkeseredett küzdelmet folytat a Jobbikkal a második helyezésért”, és a Fidesz “a két szélsőséges párt harcába nem kíván beleszólni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik