Belföld

MDF: kilépések az óbudai szervezetből

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdai közleményében arra kéri a párt óbudai szervezetének kilépett tagjait, hogy békében, csendben hagyják el a pártot.

Az elnökhelyettes annak kapcsán reagált, hogy az MDF óbudai szervezetének elnöke, Szegner László, szerdán azt közölte: az óbudai szervezet 15 tagja és maga, mint elnök, március 24-i hatállyal kilép a Magyar Demokrata Fórumból.

Szegner László szerint az ajánlószelvények gyűjtésének eredménytelensége figyelmeztetés. “Az SZDSZ haláltáncában átölelte az MDF-et és magával rántotta az erkölcsi megsemmisülésbe” – írta közleményében.

Herényi Károly szerint az MDF óbudai szervezete a választási kampányban végig a Fidesz érdekeit szolgálta. Úgy fogalmaz: “Szegner László folyamatosan a nyilvánosság előtt támadta az MDF-et, így szolgálta meg a Fidesznek alpolgármesteri pozícióját”.

Hozzáteszi: nevetségesnek tartják, hogy Szegner László és a kilépett tagok arra hivatkoznak, hogy az SZDSZ hátráltatta az ajánlószelvények gyűjtését, miközben, mint leírja, “az óbudai csapat bojkottálta a munkát, és kopogtatócédulát sem volt hajlandó gyűjteni az általa jelölt, tisztán MDF-es képviselőjelöltnek”.

Herényi Károly kiemeli: az SZDSZ elfogadta Bokros Lajos és az MDF programját, és egyértelművé tette, hogy nem állít önálló listát, hanem az MDF jelöltjét támogatja. Ha a Fidesz vagy az MSZP ismerte volna be, hogy Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt és az MDF programja jelenti az egyetlen kiutat Magyarország számára, akkor az MDF ezzel a két párttal is készen állt volna az együttműködésre – teszi hozzá.

Az MDF arra kéri az óbudai szervezet kilépett tagjait, hogy békében, csendben hagyják el a pártot, és ne ártsanak tovább azoknak a tagoknak, akik az “alantas támadások” közepette is kitartóan dolgoznak – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik