Belföld

Hűtlen kezelés a XIII. kerületben?

Több XIII. kerületi önkormányzati felújítással kapcsolatban is nyomozást rendelt el az ügyészség különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával.

A Fidesz-KDNP két fővárosi politikusa feljelentést tett többXIII. kerületi önkormányzati felújítással kapcsolatban. Spaller Endre és képviselőtársa, Harrach Tamás közleményében öt ügyről számolt be. A legkirívóbbnak a Csata utcai sportcsarnok mozgáskorlátozottak számára fenntartott mellékhelyiségének felújítási ügyét tartják. Ezt a tíz négyzetméteres helyiséget az önkormányzat nyolcmillió forintból újította fel, azaz négyzetméterenként 800 ezer forintos áron készült el – írták, megjegyezve, hogy ebbe az összegbe nem fért bele egy felhajtó a mozgáskorlátozottnak, azt egy kiselejtezett raklappal pótolják.

A politikusok emellett két gimnázium nyílászáróinak cseréjét is problémásnak tartják, amely – közlésük szerint – összesen 80 millió forintba került. A Fidesz-KDNP szakértői szerint ezeket akár 30-40 százalékkal olcsóbban is ki lehetett volna cseréltetni.

A frakciószövetség sokallja azt is, hogy egy óvodának az 56 négyzetméteres mosdóját 16 millió forintért újították fel. “Ennyi pénzért az ember lakást vesz, nem a mosdót újítja fel” – fogalmaztak.

Közölték, egy másik óvoda esetében a homlokzat és a terasz felújítása került 52 millió forintba. Szakértőik szerint ez is “messze túlárazott”.

A kerületi Fidesz-KDNP álláspontja szerint egyébként a helyi önkormányzat számos felújítása vita tárgya lehet. A tavalyiak közül azonban az említett ötöt olyan “kirívóan túlárazottnak” vélték, hogy azok ügyében feljelentést tettek, amit az ügyészség megalapozottnak talált, és elindította a nyomozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik