Belföld

Elmaradt kézfogás a kitüntetés átadásakor

Járai Antal, az ELTE egyetemi tanára nem volt hajlandó kezet fogni Hiller Istvánnal, miután átvette a magas állami kitüntetését. A díjazott ezt megelőzően a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjéért Sólyom Lászlónak mondott köszönetet.

Egy új kiegyezés és a nemzeti egység érzésének szükségességéről beszélt Hiller István vasárnap a Szépművészeti Múzeumban, ahol a nemzeti ünnep alkalmából kulturális kitüntetéseket adott át vasárnap.Mint az oktatási és kulturális tárca vezetője hangsúlyozta, 1848-49-nek minden korszakra érvényes üzenete van: történelmi folyamatokban kell gondolkodni, nem pillanatokban.

A köztársaság elnök által adományozott Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét 14-en, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével 39-en, Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet 57-en, Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet 35-en, míg Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet 22-en vehettek át.

Járai Antal, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára Sólyom László köztársasági elnöknek mondott köszönetet a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjéért, és nem fogott kezet Hiller Istvánnal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik