Belföld

Mesterházy: az MSZP az egyetlen politikai otthon

Mesterházy Attila bírálta a Fideszt azért, mert nem küldtek szakpolitikust az általa meghirdetett vitasorozat első állomására és kifogásolta Orbán Viktor véleményét az euró bevezetéséről. Azt is kijelentette, hogy az MSZP az egyetlen "politikai otthon".

Mesterházy Attila reméli, a kormányfő-jelölti vita elől nem tér ki Orbán Viktor, és nem ugyanazt a “nagyképű és gyáva” reakciót kapják, mint most, a szakpolitikai vitáknál.

Ezzel arra utalt, hogy az általa kezdeményezett vitán nem jelent meg az ellenzék képviseletéből senki. Az eset után az MSZP szóvivője, Budai Bernadett közölte, hogy ezentúl nem hagyják, hogy a Fidesz a “bolondját járassa” velük.

Mesterházy még hozzátette, hogy nem lepődtek meg, de csalódtak a Fideszben. “Ezzel nem velünk szúrtak ki, hanem a magyar választókkal, akiknek joguk lenne minden információ birtokában dönteni az országgyűlési választásokon” – mondta.

Véleménye szerint vitákkal lehet tisztázni, hogy hol és miért vannak alapvető különbségek a pártok választási programjaiban.
Mesterházy Attila emlékeztetett arra, hogy korábban még a

Orbán Viktor kijelentésével kapcsolatban kiemelte: komoly kárt okoz az országnak az, aki az euro bevezetését a nagyon távoli jövőbe tolja ki, vagy lebegteti azt, mert ezzel elbizonytalanítja a befektetőket.

Gyurcsány Ferenc március 19-i nyilvános értékelő beszédét is megemlítette. “Fontos feladat, hogy ott arról győzzük meg a jelenlévőket, hogy az MSZP maradt egyedül az a politikai otthon, ahová fordulhatnak azok az emberek, akik a szociáldemokrata, a liberális értékeket, a demokráciát, az emberi méltóságot vagy például a magánélet szentségét fontos értéknek tartják” – összegezte álláspontját.

“Minden olyan beszéd, ami azt a célt segíti, hogy az MSZP-re minél többen szavazzanak a választásokon, az helyes és jó” – vélekedett a szocialista miniszterelnök-jelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik