Belföld

Hagyó cáfol, nem menekül külföldre

Administrator
Administrator

2010. 03. 10. 13:36

A volt főpolgármester-helyettes szereti a fővárost, Budapesten fogja tisztázni az igazát.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője ugyan Hagyó Miklós magánügyének nevezte, hogy a volt főpolgármester-helyettes lánya nevére íratta két budapesti ingatlanát, de a lépés még az MSZP-n belül is általános megütközést keltett. Olyan feltevések láttak ugyanis napvilágot, hogy el akar szökni a BKV-s ügyekben vélhetően rá váró gyanúsítás elől.

Hagyó Miklós ennek kapcsán az MTI-nek cáfolta, hogy külföldre menekülését készítené elő. Mint mondta: erre nincs oka, szereti az országot, a várost, itt szeretne élni, és ebben a városban fogja tisztázni az igazát is.

A hatóságok a volt főpolgármester-helyettest még nem keresték meg, de áll minden vizsgálat elé. Iratokkal tudja igazolni ingatlanszerzéseit, vagyonnyilatkozata is rögzíti, hogy a lányának ajándékozott telekhányadot és a lakást 1998-ban vette – tette hozzá. Hagyó közölte: továbbra is a nevén van egy harmadik XII. kerületi ingatlan, amit 3 éve vett. Ezt eladni és elajándékozni sem akarja, mert itt lakik.

A lakást egy 1999-ben Törökbálinton vásárolt telek, és az arra 2001-2002-ben épített, majd 2007 májusában értékesített családi ház ellenértékből finanszírozta; a családi ház eladásáért kapott összeg a bankszámlájára érkezett. Hagyó a vagyoni helyzetéről azt mondta, hogy két hitelt vett fel, egy 15 és 20 millió forintosat. Mint mondta: a hiteleket svájci frankban vette fel, az árfolyamváltozás miatt döntött úgy, hogy visszafizeti egy 2003-ban vett érdi családi ház értékesítése után; ez is szerepelt a korábbi

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.