Belföld

Fidesz: ez már pofátlanság!

Répássy Róbert szerint elképesztő, hogy a szakma által elutasított törvényt szakmai konferencián pénzért magyarázzák a szaktárca emberei.

“Több mint pofátlanságnak” nevezte a Fidesz frakcióigazgatója, hogy egy szakmai portál hirdetése szerint a szaktárca fizetős konferencián ismertetné az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hamarosan hatályba lépő szabályait a jogalkalmazókkal.

Répássy Róbert közleményében úgy fogalmaz: miután az államfő és a teljes szakma: ügyvédek, ügyészek, bírák ellenkezése dacára az MSZP-kormány áterőltette az új polgári törvénykönyvet, most az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium részvételével fizetős szolgáltatás keretében próbálják azt megmagyarázni a jogalkalmazóknak.

Egy szakmai portálon megjelent hirdetésből kiderül, hogy az igazságügyi tárca szakértői egy konferencián ismertetik az új Ptk. hamarosan hatályba lépő szabályait, ahová kedvezményesen 19.120 forint plusz áfa ellenében lehet regisztrálni. Aki lecsúszik a nagylelkű engedményről, az 23.900 forint plusz áfa árán vehet részt a rendezvényen – írja a politikus, aki elképesztőnek tartja, ha közpénzből eltartott IRM-szakértők fizetős konferencián ismertetik az elhibázott új törvényt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik