Belföld

Két szakaszon megszűnt a belvízvédelmi készültség

Tovább csökkent a belvizes területek nagysága Szabolcs-Szatmár-Beregben, így a beregi és a tisza-szamosközi védelmi szakaszon már megszüntethették a készültséget.

Jelenleg mintegy 9500 hektár van víz alatt, de több térségben, így Felső-Szabolcs három belvízvédelmi szakaszán, illetve a Szamos-Krasznaközben még mindig másodfokú riasztás van érvényben – mondta Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. A védelemvezető hozzátette: ezeken a szakaszokon 9 nagyteljesítményű szivattyútelepet üzemeltetnek, a csatornákba átemelt belvíz mennyisége pénteken 1,6 millió köbméter volt. A védekezésben az előző napon 140 vízügyi dolgozó, illetve 26 jármű és gép vett részt.

Bodnár Gáspár kitért arra, hogy a megyében két vízgazdálkodási társulat továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn, szivattyútelepeiket szükség szerint üzemeltetik. Ilyen fokú készültség van érvényben hat településen, Paszabon, Dombrádon, Újdombrádon, Nagyhalászban, Tiszabercelen és Ibrányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik