Belföld

Mindennapi BKV-ügyünk: újabb gyanúsítás

Gyanúsítottként hallgatták ki Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatóját a BKV-ügyben csütörtökön és a lakásában házkutatást tartottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében azt írta: a BKV Zrt.-vel kapcsolatos büntetőeljárás során L. Ottót felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

“A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatójaként szándékosan rábírta a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit, hogy kötelességüket megszegve a társaság veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek” – olvasható a rendőrség honlapján megjelent tájékoztatásban.

Az MTI úgy tudja: Lelovics Ottót, Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes munkatársát gyanúsították meg.

A közlemény szerint L. Ottó a tevékenységével 5 cég 13 szerződése vonatkozásában 20 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói csütörtökön házkutatást tartottak L. Ottó lakásán és lefoglaltak egy személyi számítógépet.

A rendőrség tudatta: a gyanúsítottat nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik