Belföld

Banános dobozokban csempészett cigarettát

Banános dobozokban szállított több mint négyezer doboz, adójegy nélküli cigarettát egy nyírségi férfi, akit az M3-as autópályán, a Borsod megyei Nemesbikknél igazoltattak.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense közölte: a vámosok nemcsak a 2,5 millió forint értékű illegális dohánytermék-szállítmányt, hanem a cigarettacsempész autóját is lefoglalták, s orgazdaság bűntett miatt eljárást indítottak a férfi ellen.

Mint Varga Zoltán kifejtette, a személyautóban a vezető melletti és a hátsó ülés, valamint a csomagtartó is tele volt banános dobozokkal. Ez tűnt fel a rendőröknek, amikor igazoltatták a 37 éves férfit Nemesbikknél. Kiderült: a dobozok nem banánoktól, hanem illegális cigarettáktól púposodtak. Az autópálya-rendőrök értesítették a vámosokat, akik orgazdaság bűntett miatt eljárást indítottak a férfi ellen, miután összesen 4010 doboznyi cigarettát szedtek ki a kocsiból.

Varga Zoltán beszámolt arról, hogy a férfi – elmondása szerint – Nyíregyházán vásárolta és a józsefvárosi piacra vitte volna az árut. Ott akarta eladni az adójegy nélküli cigarettákat, némi haszon reményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik