Belföld

MSZP: egy terroristát véd Morvai Krisztina

Lendvai Ildikó arra szólította fel Morvai Krisztinát, hogy mondjon le európai parlamenti (EP) mandátumáról.

Lendvai szerint nem képviselheti az EP-ben az országot egy olyan ember, aki védelmet kér a megalapozott gyanú szerint egy “terrorista halálbrigád” vezetőjének.

A szocialista pártelnök keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az ügyészség szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy egyes jobbikos politikusok aktív kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai “terrorista halálbrigáddal”.

Lendvai Ildikó elfogadhatatlannak tartja, hogy Morvai Krisztina azután is kiáll Budaházy György védelme mellett, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint ő a Magyarok Nyilai szervezet katonai vezetője.

A Jobbik éppúgy elítél minden erőszakos bűncselekményt, mint az emberi jogok semmibevételét a hatósági eljárások során. “Az új erő nem tud közösséget vállalni olyan szervezetekkel, amelyek ezek közül bármelyik, törvénybe ütköző cselekedetet elkövetik” – fogalmazott Dúró Dóra, a párt szóvivője.

A Jobbik a parlamentáris demokrácia kereteit tekinti mérvadónak, és a demokrácia keretein belül kíván radikális változásokat véghezvinni Magyarországon – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik