Belföld

Kínai gyógymódot oktat a SOTE

Hagyományos kínai orvoslásra épülő képzés indulhat szeptemberben a Semmelweis Egyetemen. Az erről szóló megállapodást az intézmény csütörtökön írta alá a Hejlungcsiangi (Heilongjangi) Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemmel.

A megállapodás szerint a kínai intézmény kihelyezett tagozatot hoz létre Budapesten – olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében.

A hallgatók tíz féléves alapképzési programban vehetnek részt. Az első négy évben a Semmelweis Egyetem egészségtudományi karán részesülnek elméleti és az ahhoz kapcsolódó klinikai gyakorlati oktatásban, majd az ötödik évben a Hejlungcsiangi Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemen folytatják végzős klinikai gyakorlatukat.

A képzés angol nyelvű, és magyar hallgatókat is felvesznek. A képzésben részt vevők a kar által oktatott alapozó tárgyakon – anatómia, élettan, biológia – kívül olyan szakmai tárgyakat sajátíthatnak el, mint a manuálterápiás kezelés, az akupunktúrás terápia, a szúrás és a moxa technika, a meridiánok és az akupontok.

A szak várhatóan 2010 szeptemberében indul legalább 30 hallgatóval. A két intézmény közötti kapcsolat 2009 márciusában kezdődött szándéknyilatkozat aláírásával, ez rögzítette a közös programokban, pályázatokban és képzésekben való részvételt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik