Belföld

Tarlós: Demszky nem volt elég kemény

Demszky Gábor főpolgármesternek sokkal határozottabban kellett volna fellépnie már korábban Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettessel és Mesterházy Ernő főtanácsadóval szemben - véli Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Ha komolyan veszi a dolgát, nem lett volna elég annyi, hogy “ejnye-bejnye” – mondta Tarlós István csütörtök reggel az m1 Ma Reggel című műsorában annak kapcsán, hogy Demszky Gábor korábban azt közölte: többször figyelmeztette Hagyó Miklóst arra, hogy nem helyes a BKV-nál a kézi vezérlés és rosszul értelmezi városvezetői szerepét.

Az ellenzéki politikus szerint nem életszerű, hogy a “szocialista négyesfogat” tagjai – Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke, Steiner Pál fővárosi frakcióvezető, valamint Horváth Csaba és Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes – között olyan lett volna a kapcsolat, hogy “a másik háromnak fogalma sem lett volna, hogy mi történik”.

Az atv.hu január 30-án – rendőrségi forrásokra hivatkozva – azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők – a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós – felelősségét is vizsgálja – írta a portál.

Hagyó Miklós az MSZP fővárosi elnöksége kérésének eleget téve kedden lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról, visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől. Akkor azt mondta: hónapok óta sokan mindent megtesznek azért, hogy megkérdőjelezzék a tisztességét, és ő nem akarja “személyes csatájával” a baloldali közösséget még nehezebb helyzetbe hozni.

Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadót szerdán vette őrizetbe a rendőrség, azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik