Belföld

Gázkészülék okozhatta a robbanást – videó!

Robbanás történt péntekre virradóra a főváros V. kerületében, egy Balaton utcai lakásban. Az ott lakó 80 év körüli férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épületből 86 embert költöztettek ki, a rendőrség az útszakaszt teljesen lezárta. Videó!

A tűzoltósághoz éjjel egy óra előtt hat perccel érkezett a riasztás. A Balaton utca 12. szám alatti ház legfelső szintjének középső lakásában, amelyben az idős férfi lakott, feltehetően a gázkészülék okozhatta a robbanást, amelynek következtében tűz ütött ki, és a két szomszédos lakás is megsemmisült.
Az égő lakásból a tűzoltók hozták ki az idős férfit, aki teljes testfelületén súlyos égési sérüléseket szenvedett és füstmérgezést kapott.

Nem gázvezetékhiba

Az ötödik emeleti erkélyről egy valószínűleg füstmérgezéses nőt emelőkosárral hoztak le a tűzoltók, két másik lakó szintén füstmérgezést kapott, egyiküknek a lába is megégett, az ő sérülése súlyos.


Demszky Gábor főpolgármester (SZDSZ) és Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere szakemberekkel bejárást tartott a házban délelőtt. Az épületben járt a gázművek szakértője is, aki kizárta, hogy a gázvezeték okozta volna a hibát. A kár több száz millió forint, a legfelső emeletet újra kell építeni, míg az alsóbb szintekre várhatóan a jövő héten visszaköltözhetnek a lakók. A robbanás miatt a szomszédos épületben lévő bölcsődét és óvodát is be kellett zárni, de a jövő hét elején újra kinyithatnak.

Sérült támfal

A robbanás során a ház födémje beszakadt és a támfal is megsérült. A robbanás kiszakította a ház legfelső emeletének ablakait, és a lezuhanó törmelékek miatt több autó is megsérült, közülük egy láthatóan totálkáros lett. A robbanás erejét jelzi, hogy az ötödik emeleti lakás bejárati ajtaja egy emeletnyit zuhant, és megrongálta a falat. Sok lakás ablaka betört, a bejárati ajtók megrongálódtak.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

A rendőrség a Balaton utcának a Honvéd utca és a Falk Miksa utca közötti szakaszát teljesen lezárta, ott gyalogosan sem lehet közlekedni.

Olvasói sztorik