Belföld

Oltópontot nyitott a Fidesz

Oltópontot nyitott a Fidesz belváros-lipótvárosi szervezete hétfőn saját pártirodájában. Rogán Antal fideszes polgármester a megnyitón mindenkit arra kért, oltassa be magát az újinfluenza ellen.

Az V. kerület vezetője elmondta azt is, hogy 400 helyi polgárnak, akinek gondot okoz az oltás 3 ezer forintos költségének kifizetése, az önkormányzat megtéríti az összeget.

A Cukor utcai Fidesz-irodában az év végéig munkanapokon 13 és 15.30 között nemcsak a belvárosiak, hanem bárki más is beoltathatja magát az újinfluenza ellen. Mint mondta, nemcsak a Fidesz szimpatizánsait várják az irodába, hanem akár az irodához közel lakó Lendvai Ildikó szocialista pártelnököt is, akit szívesen el is kísérne a Cukor utcai oltóponthoz, ha még nem oltatta volna be magát.

Rogán Antal elmondta, tudomása szerint ez az első olyan oltópont, amely pártirodában nyílt meg. Működik a belvárosban hivatalos oltópont is, ám az csak a kerület északi részén élők számára közelíthető meg könnyen – tette hozzá.

Mint fogalmazott, az oltópont megnyitását szimbolikusnak és bizalmat erősítőnek tartja. Közölte, azt szeretnék jelezni, hogy nemcsak az önkormányzat vezetői, hanem a belvárosi Fidesz is nagyon fontosnak tartja a vakcina beadását.

Kérdésre válaszolva a polgármester azt hangoztatta, pártjának korábban sem voltak fenntartásai az oltással, az oltóanyaggal vagy az oltás szükségességével kapcsolatban. Mint fogalmazott a Fidesz egészségügyi politikusainak az oltóanyagot gyártó cég tulajdonosi hátterével van fenntartásuk, továbbá azt vetették fel: kell-e ennyi pénzt kérni az oltásért. Hozzátette: ha a vakcina szállításának és rendelkezésre bocsátásának a költségeit az állam magára vállalná, akkor “jó ezer forinttal” olcsóbb lehetne az oltás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik