Belföld

A védőoltás ellenére beteg lett egy férfi

A védőoltás ellenére megbetegített az új típusú influenza egy hajdú-bihari férfit, a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust.

Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház sajtóreferense közleményben tudatta, hogy a férfi influenzás tünetekkel jelentkezett a kórház sürgősségi betegellátó osztályának ambulanciáján november 27-én. Elmondása szerint másfél hónappal korábban megkapta a H1N1 vírus elleni védőoltást.

A légzési elégtelenség miatt gépi lélegeztetésre is szükség volt – tette hozzá a sajtóreferens, aki arról is tájékoztatta a sajtót, hogy több alkalommal is küldtek mintát az Országos Epidemiológiai Központba és az ÁNTSZ Regionális Laboratóriumába a H1N1 fertőzés igazolására. Ezek bizonytalan eredményei miatt azonban a napokban újabb mintát küldtek el, ami igazolta az új vírus jelenlétét a beteg szervezetében, továbbá a tüdő bakteriális fertőzöttségét.

Az intenzív osztályon kezelt férfi állapota ezt követően gyorsan javult. Hétfőn átkerült a kórház Infektológiai Intézetébe, ahonnan további kezelést követően, feltehetően néhány napon belül hazamehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik