Belföld

Védőoltási kampány indul a gyerekeknek

Újinfluenza elleni védőoltási kampány indul novemberben az általános iskolákban és az óvodákban a 14 éven aluli gyermekek és a dolgozók beoltására.

“A világjárványt okozó influenza magyarországi terjedésére” hivatkozó, az oktatási tárca honlapján hétfőn közzétett levél szerint az oltást az ÁNTSZ szervezi és felügyeli, annak beadásához gyerekek esetében a szülő engedélye szükséges.

A tárcavezetők szerint az oltások nemcsak egészségügyi, hanem társadalmi-gazdasági nyereséggel is járnak, mert a gyerekek és a pedagógusok kisebb arányú hiányzása következtében kevésbé sérül az oktatási folyamat, nem lesz szükség pótlólagos oktatási napok beiktatására és nem csökken a tanévben nyújtott oktatás minősége sem.

“A Magyar Köztársaság által térítésmentesen biztosított, influenza elleni oltóanyag a nemzetközi elvárásoknak megfelel, bizonyítottan hatásos. Az esetlegesen kialakuló mellékhatások ritkák és enyhébbek, mint az influenza-megbetegedés, illetve annak szövődményei. Ezért mindenképpen javasolt a kampányoltások mielőbbi lebonyolítása” – hangsúlyozzák a levélben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik