Belföld

Személyes kapcsolat

Egyedi ár és cégre szabott ügyfélkezelés – ezt kínálja az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. a kisebb piaci fogyasztóknak is. Lehőcz Balázs Gábor és Dr. Ugron Gáspár Gábor, a társaság két vezetője elmondta: rugalmas termékstruktúrája miatt az MVM Partner képes a tényleges fogyasztási igényekhez igazodó áron kínálni az áramot.

A piac liberalizációjával több olyan villamosenergia-kereskedő is színre lépett, amelyek teljesen függetlenek a korábbi területi áramszolgáltatóktól. Az MVM Partner egy közülük, és talán az első, amelyik kifejezetten a kis- és közepes méretű vállalkozásokat (kkv) is kiemelt célcsoportjának tartja.

Személyes kapcsolat 1

Mit várhat ez a szektor az MVM Partnertől?

A zavartalan áramszolgáltatáson kívül személyre szabott ügyfélkezelést, egyedi árazást és kiemelt figyelmet. Természetesen mi is profilba soroljuk a fogyasztóinkat, de ezt a besorolást úgy végezzük, hogy az ügyfél tényleges fogyasztási szokásainak leginkább megfelelő árat tudjuk ajánlani. Ehhez feltérképezzük az adott vállalkozás munkarendjét, termelési szokásait és egy sor egyéb információt begyűjtünk. Vagyis az eredetileg a nagyfogyasztókra szabott recept alapján látjuk el a kis- és közepes méretű vállalkozásokat is. Nem homogén masszának tekintjük ezt a fogyasztói kört, hanem önálló, egymással nem összemosható fogyasztók halmazának, melynek minden eleme más és más. Egészen más a fogyasztói profilja egy olyan társaságnak, amelyik csak nappal, ráadásul csúcsidőszakban, mondjuk reggel nyolc és este nyolc között működik, és megint más, amelyik három műszakban dolgozik, s éjjel nappal ugyanannyit fogyaszt. Más ajánlatot kell adnunk annak a társaságnak, amelyik csak éjszaka termel, napközben pedig egyáltalán nem, mert az árakat ez mind-mind befolyásolja. Tőlünk ez a szektor is személyre, helyesebben cégre szabott kiszolgálást kap, állandó kapcsolattartóval.

Október 15. óta már online ajánlatot is lehet kérni az Önök társaságától. A www.mvmpartner.hu weboldal látogatottságán érezni, hogy aktívabbá vált a kkv-szektor, ha villamos energia vásárlásról van szó?

Egyértelműen igen. Úgy tapasztaljuk, hogy a hozzánk fordulók értékelik, hogy tiszta, áttekinthető felületen, egyértelmű kérdésekre válaszolva, gyorsan kaphatnak tőlünk a cégük termelési, fogyasztási szokásaira optimalizált ajánlatot. Ez ugyanis a jó árajánlat kulcsa, és itt csak ismételni tudnánk a fentieket: ha rosszul térképezzük fel az ügyfeleket, nem tudunk megfelelő áron villamos energiát kínálni számukra.

Milyen árakra számíthatnak, akik most kérnek ajánlatot?

Úgy látjuk, hogy a világpiaci folyamatok nyomán körülbelül húsz százalékkal alacsonyabb áron lehet beszerezni a jövő évi villamos energiát az ideinél. Ez jelentős tétel, de az is valószínű, hogy hosszú távon a villamos energia ára nem marad ilyen alacsony. A kőolaj és a földgáz jegyzésára már megindult felfelé, és a fűtőanyagok ára fél éves, kilenc hónapos csúszással ugyan, de a termelési költségek emelkedése miatt biztosan beépülnek a végfogyasztói árakba is.

További információk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik