Belföld

Szerezzen Ön is versenyelőnyt Stratégiai Biztonsági Tanácsadással!

Az ITBN informatikai biztonsági szakkonferencia idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten, 2009. szeptember 24-én. A konferencia évről évre egyre sikeresebb a résztvevők és támogatók körében, ami azt jelzi, egyre fontosabb szerepet kap a vállalatok és intézmények életében az informatikai biztonság.

Szerezzen Ön is versenyelőnyt Stratégiai Biztonsági Tanácsadással! 1

A konferencia évről évre egyre sikeresebb a résztvevők és támogatók körében, ami azt jelzi, egyre fontosabb szerepet kap a vállalatok és intézmények életében az informatikai biztonság.

A konferencia egyik kiállítója,
a Noreg Információvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Kőrös Zsolt nyilatkozott a figyelőnetnek a hazai IT-biztonsági piac helyzetéről és jövőben várható kiemelt biztonsági területekről.

Ön szerint milyen tendenciák jellemzik napjainkban a biztonsági piacot?
Független információbiztonsági tanácsadó vállalatként azt tapasztaljuk, hogy az informatikai rendszerek biztonságát minden gazdasági körülmény mellett prioritásként kezeli a legtöbb szervezet. Mivel napjainkban szinte minden szervezet alaptevékenysége az informatikai rendszerükre épül, vagy erősen függ attól, egyre nagyobb figyelmet fordítanak IT-biztonsági rendszereik komplex megtervezésére, megvalósítására és ehhez kapcsolódó tanácsadásra. Ennek köszönhetően az IT-biztonsági piac megtartja eddigi növekedési ütemét.

Melyek a kiemelt biztonsági területek, mely területeket látja erősödni?
Tapasztalatunk szerint az idei évben is folytatódott a hazai piacon néhány új terület további növekedése. Ilyen például a személyazonosság alapú biztonsági megoldások, valamint az üzletmenet-folytonossági (Business Continuity Plan) és a katasztrófa-elhárítási (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítése iránti kereslet. Ezekkel párhuzamosan előtérbe kerülnek a költséghatékony biztonsági megoldások is. Emellett a vállalatok egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a már említett IT-biztonsági rendszerek komplex kezelésének is.

Ön szerint miért fontos a vállalatok számára, hogy IT rendszerüket stratégiai szemlélettel, komplexen kezeljék?
Mert egy szakértők által készített, jó IT-biztonsági stratégia akár versenyelőnyhöz is juttathatja az adott vállalatot. Fontos, hogy minden, az informatikai rendszerben történő változtatás esetén megvizsgálják, hogy a biztonsági rendszerre ez milyen hatással lesz. Így lehet csak biztosítani a vállalatoknál felhalmozott bizalmas információk megfelelő szintű védelmét, és a számos pénzintézetre és nagyvállalatra vonatkozó, egyre bonyolultabb törvényi előírásoknak való megfelelést.

A Noreg Kft. mely biztonsági területre fókuszál, milyen piaci igényeket szolgálnak ki?
A több mint 10 éves Noreg Kft. szinte indulása óta a hazai IT-biztonsági tanácsadók élvonalába tartozik. Ezidő alatt az IT-biztonság minden területén dolgoztunk, és sikeresen adtunk át projekteket számos ipari nagyvállalatnál, pénzintézetnél, telekommunikációs vállalatnál és közigazgatási intézményben. Azáltal, hogy létrehoztuk a Noreg Stratégiai Biztonsági Tanácsadás szolgáltatását, olyan szintű biztonságot teremtünk ügyfeleink számára, amely üzleti előnyt jelent a versenytársakhoz képest. Stratégiai Biztonsági Tanácsadóink kompetenciája az informatikai biztonság teljes spektrumát lefedi, szakértőink 37 különböző területen rendelkeznek szakértői minősítéssel, és ez a kör a technológiák fejlődésével folyamatosan bővül. A folyamatos továbbképzés számunkra elengedhetetlen, ezért szakértőink minden fontosabb szakmai konferencián – mint például most az ITBN – részt vesznek.

Mit tapasztal, mekkora igény van ma Magyarországon a stratégiai biztonsági tanácsadásra?
Ügyfeleink visszajelzései alapján, és az egyre növekvő külső és belső fenyegetettségeket, valamint a növekvő törvényi szabályozásokat figyelembe véve egyre nagyobb lesz az igény arra, hogy az IT-biztonsági rendszerek tervezését, kiépítését és üzemeltetését IT-biztonsági szakértőkre bízzák. Ma kevés olyan IT-biztonsági cég van Magyarországon, aki minden területet átlátva, több gyártó termékeit és megoldásait ismerve független tanácsadóként tudja segíteni ügyfeleit. Stratégiai Biztonsági Tanácsadóinkkal arra törekszünk, hogy a tervezés és megvalósítás során minden IT-biztonságot érintő kérdésre fel tudjuk vázolni az alternatív megoldásokat, azok költségvonzatát, és a vállalati folyamatokra gyakorolt hatását – reméljük, ez egyre több ügyfél számára lesz kulcsfontosságú az elkövetkezendő néhány évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik