Belföld

Meghátrált az edelényi polgármester

Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere szerint az informátorai az ellene folyó médiahadjárat miatt félnek felvállalni a tanúskodást, ezért elállt feljelentési szándékától - írta az Észak-Magyarország. A politikus korábban arról beszélt, hogy roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek magasabb összegű családi pótlék reményében.

A polgármester az Észak-Magyarországnak azt nyilatkozta: nem tesz feljelentést, mert „azokra, akik az információt szolgáltatták és bíróság előtt igazolhatnák állításomat, az elmúlt két hétben ellenem folyó médiahadjárat olyan hatást gyakorolt, hogy félnek felvállalni a tanúskodást, ezért igazán nincs mit felróni nekik”.

A polgármester – aki egyúttal a Fidesz országgyűlési képviselője is -, egy testületi ülésen úgy fogalmazott: Szendrőládon és Lakon a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért a cigányasszonyok gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat.

Molnár Oszkár korábban azt mondta: erre bizonyítékai is vannak, és megteszi a feljelentést azok ellen, akik terhesen károsították magzatukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik