Belföld

Rekordvérdíj a romák támadóira – videóval

A hazai kriminalisztikában eddig példátlan, százmillió forintos vérdíjat tűztek ki a romák elleni támadások elkövetőire, miután hétfőre virradó éjjel Kislétán lelőttek egy roma nőt, és megsebesítették a lányát. Két tettes ölhetett. Helyszíni videó!

Megduplázta a romák elleni támadások elkövetőinek kézre kerítéséért járó nyomravezetői díjat Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn; a 100 millió forintos nyomravezetői díj a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében.


Grafika: Rédley Tamás, FN

Grafika: Rédley Tamás, FN

Az országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: a 100 millió forintot annak fizetik ki, aki segít valamennyi támadás ügyében kézre keríteni az elkövetőt.

Bencze József azt mondta: habár az eddigi, 50 millió forintos összegért is sokan tettek bejelentéseket, amelyek révén több bűncselekményt is sikerült felderíteni, a romák elleni támadások tetteseit azonban még nem sikerült elfogni.

Helyszíni videó (forrás: szon.hu)>>>

Kisléta – 10 millió

Bencze azután jelentette be, hogy az eddigi 50 milliós vérdíjat megduplázzák, hogy hétfőre virradó éjjel ismeretlenek sörétes puskával agyonlőttek egy roma nőt a Szabolcs megyei Kislétán, kislányát pedig megsebesítették.

Elszállítják az áldozatot (Fotók: szon.hu) KÉPGALÉRIA

Elszállítják az áldozatot (Fotók: szon.hu) KÉPGALÉRIA

A kislétai bűncselekmény – amelynek nyomozását átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda – tettesének kézre kerítésére 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ketten voltak

Az MTI úgy tudja, a támadók éjjel egy óra körül érkezhettek a családi házhoz, majd az ablakon át rálőttek az épületre. A lövést követően a bejárati ajtót betörve rontottak be a házba, és két vadászpuskával tüzet nyitottak a bent tartózkodókra.

A támadásnak nincs szemtanúja, a 13 éves kislányra rendőrök vigyáznak a kórházban, mert akár fontos információi is lehetnek az elkövetőkről.

látogatók

Meglátogatja a kórházban a hétfő hajnali kislétai támadásban súlyosan megsérült 13 éves lányt Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. Teleki azt mondta: hétfő délután meglátogatják a nyíregyházi Jósa András Kórházban fekvő, a támadás során súlyosan megsérült lányt, és tájékoztatást kérnek a kórház igazgatójától.

A rendőrség megtalálta a sörétes fegyverből származó töltényhüvelyeket, és azokat a Nemzeti Nyomozó Iroda szakértői a fővárosba szállították vizsgálatra.

A vizsgálat megállapította, hogy hasonló fegyverrel követtek el több támadást is romák ellen. A rendőrség szerint a támadás több részlete is beleilleszkedik a romák sérelmére elkövetett támadássorozatba. Ezért az ügy nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át, és több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik