Belföld

MDF: Orbán újszocialista

Az MDF szerint újszocialista-populista politikáról tanúskodik Orbán Viktor Fidesz-elnök hétvégi tusnádfürdői beszéde. A párt szerint szabályozott piacra és egyenes gerincű adófizetőkre van szükség.

“Az újszocialista orbáni politikának a középpontjában az egyéni és közösségi kezdeményezéseket elfojtó, az élet legtöbb területére rátelepedő állam áll” – olvasható az MDF elnöksége és Bokros Lajos EP-képviselő közleményében.

A párt szerint kevés adóból csak kicsi, kiadásait tekintve célzottan hatékony állam tartható fenn, hacsak nem akarjuk a jövőt továbbra is elzálogosítani magas hiánnyal és államadóssággal. Az emberek választani akarnak jobb és még jobb minőségű termékek és szolgáltatások között, a javuló minőséget költséghatékonyan csak a piaci verseny tudja előállítani. A piaci verseny szabályozandó, de éppen annak erősítése, a szereplők magatartásának áttekinthetősége és összehasonlíthatósága, nem pedig a verseny tompítása, torzítása, netán helyettesítése végett – véli az MDF.

“Gyámoltalanná tett alattvalók helyett emelt fővel sokat és eredményesen dolgozó, jól képzett és egyenes gerincű, adót fizetni képes és adót fizető polgárok tömegére van szükség” – olvasható a párt kommünikéjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik