Belföld

Az SZDSZ ügyvivői testülete lemondatná Kókát

Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) felkéri Kóka János frakcióvezetőt, hogy a párt megosztottságának megszüntetése érdekében mondjon le posztjáról. Retkes Attila pártelnök ismertetése szerint egyebek között erről határozott a testület pénteki ülésén.

Az SZDSZ vasárnap megválasztott ügyvivői testülete (üt) négy határozati javaslatot hozott, amelyek az SZDSZ megújításáról, a következő három hónap feladatairól, a szakpolitikai kabinetek létrehozásáról és a párt egységéről szólnak – közölte Retkes Attila.

Ez utóbbi – közlése szerint – arról szól, hogy a párt megosztottságának felszámolása érdekében az ügyvivői testület felkéri Kóka János frakcióvezetőt, hogy mondjon le posztjáról, és jelölje meg azt a személyt, akit a tisztség betöltésére alkalmasnak tart. A testület egyúttal felkérte a pártelnököt, hogy ebben a témában kezdeményezzen tárgyalásokat a frakcióvezetővel.

Retkes Attila újságírói kérdésre azt mondta, az üt ülésén nem merült fel Kóka Jánossal szemben meghozandó jogi lépés vagy szankció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik