Belföld

Hungaroring Fest a budai Várban!

Budára költözik a száguldó cirkusz! Július 23. és 26. között azok is átérezhetik a Forma-1-es életérzést, akik egyébként nem juthatnak ki a hazai futamra. Street Parade, autócsodák, szimulátorok, igényes, zenés-látványos programok, finom falatok, jó borok és pálinkák: igazi kikapcsolódás vár mindenkire!

Sokaknak facsarodik össze a szíve, amikor idehaza rendezik a Formula-1-es futamot. Rajongónak lenni és kihagyni a testközelség lehetőségét, bizony nem kis lemondás. Csakhogy itt a kárpótlás: most először Hungaroring Festet rendeznek a budai Várban július 23. és 26. között, vagyis akkor, amikor egyébként is Forma-1-es lázban ég az ország.

Hungaroring Fest a budai Várban! 1 A Red Bull Street Parade jó bemelegítésnek ígérkezik a hétvégéi futamhoz. Csütörtökön este várhatóan David Coulthard tiszteletét teszi a Várban, méghozzá egy valódi Formula-1-es versenyautóval. A Red Bull Racing team pilótái mellett Palik László is száguldozásra készül. Látványos bemutatót rendeznek a Palota Úton hangzavarral, füsttel, égett gumiszaggal és minden egyébbel, ami ezzel együtt jár. Eközben Besenyei Péter magyar műrepülő világbajnok a levegőben veszi ki a részét az izgalmakból. Néhány oldtimer csoda, jó pár raliautó és a Ferrari Challange egy-két kiemelt képviselője közelről megcsodálható lesz. A tervek szerint Talmácsi Gábor világbajnoki motorját is kiállítják.

Hungaroring Fest a budai Várban! 2

A játékosabb kedvű felnőttek sem maradnak hoppon: Magyarországon, de a világon is most először lehet kipróbálni a legújabb autós szoftvert, a Need For Speed SHIFT 2009-et. A Bokszutcában 20, ingyenesen használható szimulátort állítanak fel, ezeken kicsik és nagyok is próbára tehetik ügyességüket. Vagyis a gyerkőcöt sem kell lepasszolni, simán talál magának izgalmat. Esténként a nap legjobbjai értékes ajándékokért mérhetik össze tudásukat, küzdelmüket egy, a Nagyszínpadon felállított LED-falon követhetik az érdeklődők.

Hungaroring Fest a budai Várban! 2

Lazításképpen pedig el lehet merülni a hungarikumok között: a kiállított magyar találmányok és kézműves remekművek mellett igazi hazai ízeket élvezhetünk: a jól kitalált magyaros fogások mellé zamatos borokat és pálinkákat kóstolhatnak!

Az este beköszönte nem jelenti a buli végét! Több színpad műsorai közül lehet majd válogatni: csütörtökön például a Presidance társulat előadását nézhetik meg az érdeklődők, szombaton este a 100 Tagú Cigányzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, vasárnap pedig a Pink Floyd Tribute varázsolja el azokat, akik nem bánják, ha hétfőn nehezebb lesz felkelni.

Ha megéheztünk, meglátogathatjuk a Hungaro Falut, amely az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával jöhetett létre. Ide költözik ismét a magyar vidék, hogy ország-világnak megmutassa legkiválóbb termékeit, legízletesebb ételeit, legfessebb viseleteit. Magyarország hét régiója emellett különleges meglepetéssel kedveskedik a Hungaroring Fest látogatóinak: 7000 adag gulyás rotyog majd az óriásbográcsban, amelyhez minden tájegység hozzáadja a maga nevezetes konyhai kincsét a marhahústól a hagymán át a paprikáig.

Aki pedig nem (csak) a hasára gondol, szintén jól teszi, ha betér a Hungaro Faluba (amely a Forma-1-es versenypályán és a Budai Várban is megtalálható lesz). A vidéki mesterségek szakavatott művelői gyűlnek össze mindkét helyszínen, hogy elkápráztassák tudásukkal a vendégsereget. Kovácsok, fafaragók, korongozók és a többiek várják az érdeklődőket ide, ahol a karikás ostorok pattogása a leghangosabb! A játékosabb kedvűek sem unatkoznak majd, hiszen kipróbálhatják csúzlitudományukat, a gyerekeket pedig dalokkal, népmesékkel, bábelőadással – és persze sok szeretettel várjuk.

És a felnőtteknek:
Ha a felnőttek is játékos kedvükben lennének, akkor felpattanhatnak a Hintayo-ra. Ez egy 15×4 méteres hajó, amely csak akkor mozdul meg, ha a játékosok képesek összehangolni a mozgásukat – vagyis: egyfajta csapatépítő program. 40 ember fér el a fedélzeten, a sikerért össze kell dolgozniuk, még akkor is, ha előtte soha sem találkoztak. Ez a Budavári Siklónál lévő bejáratnál lesz.

Részletes program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik