Belföld

Másképp, mint mások: 9 százalékos kamat az AXA-tól

Az AXA népszerű, KamatHozó bankszámlájáról Füzes Sándorral, az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe vezérigazgatójával beszélgettünk.

Mi a KamatHozó bankszámla lényege?

A KamatHozó bankszámla az AXA különleges megtakarítási ajánlata, amely magánszemélyek lekötetlen megtakarításaira ad magas kamatot. A jelenleg 9 százalékos bankszámlakamat a félmillió forint feletti betétek teljes összegére vonatkozik, de ha ötszázezer forintnál kevesebb van a számlán, akkor arra is jelentős, 7,5 százalékos kamatot fizetünk. A KamatHozó további előnye még, hogy az AXA nem számít fel számlavezetési díjat és az átutalások is díjmentesek.

Hogyan tud az AXA a többi bank átlagosan 1 százalék körüli látra szóló kamataival szemben akár 9 százalékot is kínálni?

A kimagasló, látra szóló kamatokat az teszi lehetővé, hogy az AXA fiókhálózat nélkül, úgynevezett direktbankként kínálja szolgáltatásait, így keveset költ saját működésének fenntartására.

Miért gondolja az AXA vezetősége, hogy a jelenleg 9 százalékos kamat versenyképes más hitelintézetek 12-13 százalékos ajánlatához képest?

Ez egy olyan párhuzam, mint amikor azt a bizonyos almát hasonlítjuk össze a körtével. Egyrészt, mert a KamatHozó bankszámla nem egy néhány hónapig tartó akciós betét, hanem folyamatosan a piaci átlag fölötti kamatokat kínáló megtakarítási lehetőség. Másrészt a többi bank kamatajánlata a lekötött betétekre vonatkozik, amelyekhez szükség esetén a lekötési idő alatt csak jelentős kamatveszteséggel lehet hozzájutni, ezzel szemben a KamatHozó bankszámlán elhelyezett összeg bármikor, veszteség nélkül hozzáférhető. Ráadásul, míg a két számjegyű kamatakciók jellemzően csak a lekötött betét felső részére vonatkoznak, addig a jelenleg 9 százalékos kamat a bankszámlán fialtatott félmillió forint feletti betét teljes összegére jár.

Meddig maradnak ilyen magas szinten a látra szóló kamatok?

A bankszámla kamatai nem néhány hónapra szóló akciós ajánlatok, mindig is magasabbak lesznek a piaci átlagnál.

A jelenlegi gazdasági világválságban mennyire biztonságos pénzt elhelyezni a KamatHozó bankszámlán?

A Belgiumban bejegyzett AXA Bank Europe SA fióktelepeként működő bankban elhelyezett betéteket a belga betétbiztosítási alap védi. Ez több szempontból is előnyös az ügyfeleknek. Először is betéteik mögött a stabil és erős belga állam áll, a betétek százezer euróig biztosítva vannak. Ez a jelenlegi árfolyam mellett több mint kétszeresen meghaladja a hazai – az Országos Betétbiztosítási Alap által érvényes – tizenhárommillió forintos összeghatárt, így az ügyfelek pénzüket nagyobb biztonságban tudhatják.

Hogyan lehet megnyitni a KamatHozó bankszámlát? Hogyan lehet pénzt elhelyezni és felvenni?

Számlanyitáshoz hívja az AXA telefonos ügyfélszolgálatát, a (06 1) 465-6565 telefonszámon, vagy keresse fel a bank internetes oldalát (www.axabank.hu), ahol mindössze tíz perc alatt megnyithatja számláját. A számlára banki átutalással vagy postai sárga csekkel lehet pénzt elhelyezni, készpénzt felvenni pedig valamennyi bankautomatából lehet hazánkban és külföldön egyaránt, ám a VISA-típusú bankkártyával történő vásárlás a világ összes országában díjmentes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik