Belföld

Biciklis mentő jövőre Magyarországon is?

A mentőrobogó sikere után a biciklis mentésben is lát fantáziát Siklósi Gábor, a Főnix mentőrobogó-szolgálat csoportvezetője.

Siklósi Gábor az MTI-vel azt közölte: a napokban Londonba megy, hogy az ott már bevált biciklis mentést tanulmányozza, s azt, miként lehet a külföldi tapasztalatokat átültetni a magyar viszonyokra.
Elképzelése szerint a biciklis mentő elsősorban a balatoni strandokon, a Velencei-tó környékén és egyéb, népszerű nyaralóhelyeken tudna a bajba jutottakon segíteni.

Siklósi Gábor közölte azt is, hogy sikeresek a mentőrobogósok, egy hónap alatt több mint száz esetben riasztották őket. Korábbi tájékoztatása szerint az idén nyáron már nemcsak a Duna pesti, hanem budai oldalán is tudnak segíteni a bajba jutottakon mentőrobogóikkal.

A mentőautókhoz hasonlóan felszerelt két kétkerekűnek különösen csúcsforgalomban óriási a jelentősége. A Főnix együttműködik az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ). A 104-es szokásos telefonszámon lehet őket elérni, majd az OMSZ központjában döntik el, hogy az adott esetben autó vagy robogó induljon a helyszínre. Ez attól függ, milyen típusú a veszély, és mekkora az adott területen és időszakban a forgalom. A főváros turistaövezeteiben, a budai Vár és a Váci utca környékén az OMSZ is üzemeltet két robogót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik