Belföld

Új vírus: tovább terjed a járvány

Negyven országban legkevesebb 8829 új típusú influenzás megbetegedést regisztráltak, és 76-an vesztették életüket a járvány következtében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai járványügyi központ (CDCP) és kormányzati illetékesek közlése szerint.

A megbetegedések többségét az Egyesült Államokból és Mexikóból jelentették. A legújabb adat még nem tartalmazza az első megerősített görögországi megbetegedést, amelyről hétfőn történt bejelentés.

A 76 halálos eset közül 68 Mexikóban, 6 az Egyesült Államokban, egy-egy pedig Kanadában és Costa Ricában történt.
Japánban tovább terjedt az új vírus, az egészségügyi hatóságok keddi közlése szerint már elérte a 173-at a betegek száma. Dél-Koreában karanténba zártak egy vietnami férfit, miután az első tesztek azt valószínűsítették, hogy vírushordozó.

Meghalt egy német turista Thaiföldön, akit az új típusú influenza gyanújával megfigyelés alatt tartottak – közölte a bangkoki egészségügyi minisztérium. Ha bebizonyosodik, hogy az 59 éves asszony az A/H1N1 vírust hordozta szervezetében, ő a járvány első halálos áldozata Thaiföldön. A laboratóriumi vizsgálat eredménye szerdán válik ismeretessé.

Thaiföldön eddig két új influenzás megbetegedést erősítettek meg. Mindkét beteg korábban Mexikóban járt, és időközben teljesen felgyógyult. Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy 21 személyt megfigyelés alatt tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik