Belföld

Célcsoportot jelölt a Jobbik

A parlamentből kiábrándult jobboldali szavazókra építi bázisát a Jobbik, célközönségük a gazdák, a kis- és középvállalkozók, valamint a munkavállalók - mondta a párt európai parlamenti (EP) választási listavezetője.

Morvai Krisztina szerint a június 7-i választásnak a tétje az, hogy milyen értékeket képviselő jelöltek kerülnek a brüsszeli testületbe, ezért „személyes hangvételű levélben” keresik meg célközönségüket.

A Jobbik listavezetője elsőként a magyar gazdákat szólította meg. Levelében, melyet „Magyarország a magyaroké” jelszó alatt írt, arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell védeni a magyar földet a „gyarmatosítástól”, hogy „ne legyünk palesztinok a saját hazánkban”.

Pártja azt akarja elérni, hogy 2011-től ne lehessen külföldi érdekeltségnek eladni magyar földeket, a magyarok ugyanolyan támogatást kapjanak, mint más uniós gazdálkodók, az állam védje meg a magyar piacot a külföldi termékektől. A „vadkapitalista nagyüzem helyett” a családi gazdálkodást támogassák, szervezzék újra a magyar élelmiszeripart, valamint magyar piacon értékesítsék a magyar termékeket, és fejlesszék a vidéket. Ne engedjenek teret a bűnözésnek, a falvak elnéptelenedésének.

Morvai Krisztina azt mondta: vidéken vissza kell állítani a csendőrséget, hogy „ne az áldozat, a bűnöző reszkessen”, ugyanis véleménye szerint mára létrejött egy „harmadik világbeli állapot”, és az állam nem tölti be szerepét.

Morvai Krisztina cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy át akarná venni Vona Gábortól a Jobbik irányítását, és alaptalannak nevezte azt is, hogy az utóbbi időben megromlott a viszonya az őt jelölő szervezet elnökével. Azt, hogy nem jelennek meg közösen egyetlen rendezvényen sem, azzal magyarázta, külön folytatják a kampányt, hogy eljussanak a tavaszi országjárásuk minden helyszínére.

ep-választás

Az EP-választásról, a listát állító pártokról, a szavazás menetéről, illetve az EU intézményeiről részleteket és mindennap friss híreket olvashatnak az FN EP-választás oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik