Belföld

Schmitt Pál mozgósítani akar

Nem durva, megosztó, hanem mozgósító jellegű EP-kampányra készül Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője.

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjával (MVMP) közösen tartott választási rendezvényen Schmitt kijelentette: a Fidesz-szimpatizánsoknál nem fordulhat elő, hogy olyan csekély legyen a részvételi arányuk a mostani EP-választáson, mint amilyen az előzőn volt. “Aki nem megy el szavazni, az később senkin semmit ne kérjen számon!” – tette hozzá a későbbiekben.

Mint mondta, “sokkal áldásosabb” hatása lenne Magyarország EU-tagságának, ha az ország élni tudna az unió adta lehetőségekkel. Az uniós források felhasználásának hatékonysága azonban mindössze 16 százalékos, amelynek célszerű és korrekt elosztása is vitatható – hangoztatta a politikus. “Ez az öt év az elmulasztott lehetőségek öt éve volt” – mondta az ország csatlakozása óta eltelt időre utalva.

Herman István, az MVMP elnöke bejelentette, hogy eddig több mint 30 ezren írták alá a párt által pár napja nyilvánosságra hozott, Bajnai Gordon miniszterelnöknek címzett, “rendkívüli felmondásról” szóló levelet.

A pártelnök beszámolója szerint az MVMP 2007-ben azért jött létre, hogy szakmai és politikai szervezetként képviselje a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások érdekeit. Hangsúlyozta, hogy a párt nem multiellenes, de olyan egyensúlyt szeretne elérni a piacon, ahol lehetőséget kaphatnak a “kicsik” is a “nagyok” mellett.

Sérelmezte, hogy sem a Gyurcsány-, sem a Bajnai-kormány nem vette, veszi figyelembe ennek a szektornak az igényeit, amely a magyar munkavállalók 60 százalékát foglalkoztatja. Emiatt idén eddig már közel 9 ezer cég ellen indult felszámolási vagy végelszámolási eljárás, és becslések szerint legalább 23 ezer vállalkozás, a tavalyi duplája szűnhet meg az év végéig – mondta.

A pártelnök szerint azért kezdeményezték a miniszterelnök rendkívüli felmondását, mert Bajnai Gordon csomagja sem tartalmaz pozitív hatású intézkedéseket a mikro-, kis- és középvállalkozásokra nézve. Mint kifejtette, vállalkozóbarát környezetre van szükség Magyarországon, ezért támogatja a párt a Fidesz-KDNP listáját az európai parlamenti választásokon.

A rendezvényen Kövér László, a Fidesz-MPSZ választmányának elnöke is felszólalt, s többek között elmondta, hogy pártja a Fidesz minden társszervezetével meg fogja újítani a szövetségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik