Belföld

Hány pontot szerzett az angolérettségin?

Az oktatási tárca közzétette a csütörtöki angolvizsga hivatalos megoldásait. Bár az FN olvasói már csütörtökön dél előtt elolvashatták a középszintű angol megoldásait, a hivatalos javítási és értékelési útmutató csak péntek nyolctól hozzáférhető.

Az OKM honlapján található dokumentumban (középszint, emelt szint) az is pontosan megtalálható, hogy melyik feladat pontosan mennyi pontot ér. Így a vizsgázó, ha emlékszik a válaszaira, azt is kiszámíthatja, hogy hány pontot ért el a teszten, hány százalékosra írta meg a feladatlapot.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt, amelyből az első részre, az „Olvasott szöveg értésére” 60, a második részre, „A nyelvhelyesség” feladatsorra 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces „Hallott szöveg értése” rész következett, majd végül az „Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgarészek szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt.

Az íráskészség feladatsora esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak a végzősök nyomtatott szótárt. Mindkét szinten egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik