Belföld

Megtartják a pénteki német írásbelit

Nincs változás az érettségi menetrendjében, megtartják pénteken a német érettségit: az írásbelik biztonságos lebonyolítása érdekében arra kéri az oktatási tárca az intézményvezetőket, hívják fel a vizsgázók figyelmét, hogy előre tervezzék meg az utazást arra az esetre is, ha a közlekedés valamelyik eleme kiesne – adta ki közleményében az oktatási minisztérium.

Az írásbeli érettségi vizsgák biztonságos lebonyolítása érdekében – amennyiben a sztrájkok miatt a tömegközlekedés menetrendszerű működésére nem lehet biztosan számítani -, kérik az intézményvezetőket, hívják fel a vizsgázók és szüleik figyelmét arra, hogy az érettségi írásbelikre feltétlenül előre tervezzék meg a vizsgahelyszínekre történő utazást arra az esetre is, ha a közlekedési rendszer valamelyik eleme aznap kiesne – olvasható a tárca tájékoztatójában.

Kérik az intézményvezetőket továbbá arra is, hogy az iskola szervezési és infrastukturális eszközeivel élve támogassák a vizsgázókat – például a bejáró tanulók számára kollégiumi férőhely biztosításával -, s ha szükséges, a lehetőségek szerint segítsenek bevonni a szülőket is a felmerülő utazási és elszállásolási problémák megoldásába. Példaként a közös gépkocsival történő utazást, osztálytársak elszállásolását említik a vizsga előtti napon.

Az oktatási tárca hazugságnak tartja a Liga elnökének azt az állítását, hogy a német érettségit az veszélyeztetné, hogy Hiller István szakminiszter nem hajlandó leülni tárgyalni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével az elégséges szolgáltatásokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik