Belföld

Még 10 napig igényelhető diákhitel

Még 10 napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a tanévben szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg akár 200 ezer – a költségtérítéses képzésben részt vevőknek akár 250 ezer – forint is lehet.

Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a diákhitel Központtal együttműködő bank és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani (l. a diakhitel honlapján lévő lista).

Azok az új igénylők, akik még május 15-ig beadják az igénylésüket, június 15-én, a tanév utolsó diákhitel-kifizetési napján, egy összegben kaphatják meg visszamenőleg a teljes tavaszi szemeszterre esedékes (öthavi) kölcsönüket. Ez, akár 200 ezer forint – a költségtérítéses diákoknak 250 ezer forint – is lehet. Speciális esetben – ha az igénylő szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresők – szemeszterenként további 50 ezer forinttal nőhet az összeg.

Aki most lekési a május 15-i határidőt, az már csak a jövő tanévtől kérheti ezt a kedvező, hitelbírálat nélkül elérhető speciális kölcsönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik