Belföld

Ragadják Önt is magukkal impressziói!

Ragadják Önt is magukkal impressziói! Eddig még soha nem látott összeállításban Szinyei, Munkácsy, Ferenczy és további festőóriások alkotásai, a KOGART Házban!

Az impresszionizmus sodrában – Magyar festészet 1830-1920 a KOGART Házban

Szeret hosszasan elidőzni egy-egy pillanatban? Szokta érezni, micsoda erejük van? Szereti, ha egy festmény olyan hatással van Önre, hogy úgy érzi, szinte megszólítja Önt? Ha igen, akkor ne hagyja ki a KOGART Ház „Az impresszionizmus sodrában” című kiállítását, ahol érezni fogja, ahogy Önt is magukkal sodorják impressziói.
Munkácsy Mihály - Poros út I. (1874)

Munkácsy Mihály – Poros út I. (1874)

A francia impresszionisták festészete – a szabadban alkotással, festményeik atmoszférikus, fénnyel telített képi világával, kötetlen témaválasztásukkal, a pillanat hatásával – utat nyitott a modern művészetnek a sok évszázados akadémizmussal szemben. Ez a szemlélet a magyar festőket sem kerülte el – a kiállítás a magyar festészetnek ezen merész és érzelemdús vonulatát mutatja be a közönségnek.

Miben különbözik „Az impresszionizmus sodrában – Magyar festészet 1830-1920” című kiállítás más kiállításoktól?

Nyilasy Sándor - Csónakázás a tavon (1910 körül)

Nyilasy Sándor – Csónakázás a tavon (1910 körül)

Abban,hogy nem csak egy rész-korszakra koncentrál: az előzményektől a szétágazásokig egészében láttatja az impresszionista művészettörténeti folyamatot, így teljes ívét adja eme izgalmas festészeti korszak magyarországi megjelenésének. A téma ilyen jellegű, teljes összefoglalása ezelőtt még nem volt látható Magyarországon.

Szinyei Merse Pál - Pipacsos mező (1896)

Szinyei Merse Pál – Pipacsos mező (1896)

A kiállításon a korszak olyan festőóriásai sorakoznak fel, mint Szinyei Merse Pál, Paál László, Munkácsy Mihály és Mednyánszky László. A nagybányai művésztelep új festőiségű törekvései és a szolnoki iskola művészeinek munkái mellett, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Csók István és a magyar festészet számos más kiemelkedő művészének alkotásait lehet megcsodálni a KOGART Ház falai között.

Látogasson el a KOGART Házba és érezze, ahogy magával ragadják impressziói!

Címünk:
1062 Budapest, Andrássy út 112.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik