Belföld

Amerikai labort telepítettek Mexikóba

Amerikai laboratóriumot telepítettek Mexikóba, hogy a kutatók gyorsan azonosítani tudják a sertésinfluenza vírusát, s közelebbről tanulmányozhassák az általa okozott betegséget - jelentette be csütörtökön az amerikai egészségügyi hatóságok egyik vezetője.

“Mostantól laboratóriumunk működik Mexikóban, amely diagnosztizálhatja és megerősítheti a H1N1-es vírus jelenlétét” – mondta el újságíróknak Richard Besser, az amerikai járványügyi központok (CDC) igazgatója.

“Ez egy igazán fontos előrelépés, ami hozzásegít bennünket, hogy a helyszínen folytassuk a kutatásokat. Ennél fogva valóban abban a helyzetben leszünk, hogy megerősíthetjük majd a gyanús eseteket, s kiértékelhetjük az általuk jelentett veszélyt, illetve kialakíthatjuk a betegség kezelésének módját” – mondta Besser, aki szerint mindez felgyorsíthatja majd a kutatásaikat.

Mexikót tartják a múlt héten kirobbant új influenzajárvány kiindulópontjának. A latin-amerikai országban eddig nyolc megerősített és 84 gyaníthatóan H1N1 vírus okozta halálesetet regisztráltak. Ami a betegek számát illeti, Mexikóban eddig 99 embernél azonosították biztosan a sertésinfluenzás megbetegedést, és több mint 2500 a gyanús, még meg nem erősített megbetegedések száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik