Belföld

Sertésinfluenza: már 149 halott Mexikóban

A mexikói kormány hétfőn bejelentette, hogy az egész országban felfüggesztik az iskolai tevékenységeket, ezzel is próbálván megállítani az új típusú, emberek között terjedő sertésinfluenza elharapódzását.

Mexikóban már a múlt héten bejelentették, hogy a fővárosban május 6-ig zárva maradnak az iskolai létesítmények. Most ezt az intézkedést terjesztették ki az ország egész területére.

A különböző elővigyázatossági felhívások miatt Mexikóvárosban hétfőn nagyon lassan indult meg a munka. A főváros polgármestere, Marcelo Ebrard külön kérte a munkáltatókat, hogy legyenek elnézőek a munkahelyükről távolmaradókkal szemben. Hogy ezek milyen arányt képviselnek, egyelőre nem tudni, de mind az autóforgalom, mind a tömegközlekedési járművek kihasználtsága jóval alacsonyabb volt, mint a hagyományos munkanapokon.

A járvány várható gazdasági hatásait jelzi, hogy hétfőn az ország legnagyobb vállalata, a Petroleos Mexicanos női dolgozói – szakszervezetük felhívására – május 6-ig felfüggesztették a munkát. A mexikói tőzsde 4,81 százalékos zuhanással nyitott, s a helyi valuta, a peso is esett a dollárhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik