Belföld

A Fidesz nem fog szavazni

A Fidesz és a KDNP képviselői nem nyomnak gombot a konstruktív bizalmatlansági indítvány keddi szavazásán, de bent lesznek az ülésteremben, és a vitában is részt vesznek - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető a két párt frakcióülése után újságíróknak.

Mint mondta, úgy döntöttek, hogy az alkotmányos alapintézmények, a jogállam és a demokrácia iránti tiszteletből részt vesznek a vitában, felszólalnak, és elmondják érveiket, ugyanakkor a konstruktív bizalmatlansági indítvány ilyen módon való alkalmazását olyannyira méltatlannak tartják a jelenlegi helyzetben, hogy szavazni nem fognak. „Bent vagyunk az ülésteremben, de nem nyomunk gombot” – mondta.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy az új kormányfő eskütételén is bent lesznek, és nem vonulnak ki Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök beszédéről sem. „Örömmel meghallgatjuk” – jegyezte meg.

Szintén kérdésre azt mondta, nem fognak kivonulni Bajnai Gordon beszédeiről sem, ha megválasztják őt miniszterelnöknek.
Ugyancsak kérdésre azt mondta, semennyire nem tartják szakértőnek a most megalakuló kormányt. Az újságírók Orbán Viktort is kérdezték a nyilvánosságra került kormánylistáról, de a Fidesz elnöke elhárította a kérdéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik