Belföld

Tizenhatan horkoltak egyszerre

A nyári időszámítás kezdetén megrendezett „Horkolók Éjszakáján” egy időben 16 ember horkolását rögzítette a rekordbizottság, ezzel első ízben csoportos horkolási világcsúcsot állított fel Magyarország.

A rendezvénnyel a szervezők a horkolás és a rossz életminőség közötti kapcsolatra, valamint az alvást megkönnyítő egyszerű megoldásokra kívánták felhívni a figyelmet.

A Horkolók Éjszakáján megjelent 67 horkoló úr és hölgy nemcsak a rekordkísérletben vett részt, de személyes tanácsokat is kérhetett a szakértőktől, hogy miként tudna javítani alvása minőségén. A rendezvényen a szaktanácsadáson túl kényeztető masszázs és finom borok segítették az ellazulást. Aki pedig nem akart túl korán lefeküdni, filmvetítésen múlathatta az idejét.

(forrás: Avantgarde Group)

Együtt horkoltak (forrás: Avantgarde Group)

A lámpaoltás után a rekordbizottság négy alkalommal ellenőrizte az egyszerre horkolók számát, de azt is vizsgálták, hogy ki horkol a leghangosabban. Magyarország leghangosabban horkoló embere 98 decibeles zajt csap alvás közben, őt szorosan követte három másik vetélytárs, akiknél szintén 90 decibel körüli értéket mértek.

A reggeli ébresztőt ünnepélyes fogadalomtétel követte, amelyen a horkolók megfogadták: megoldást keresnek problémájukra, és ezzel javítanak saját és környezetük életminőségén. Az éjszakáról első lépésként légzéskönnyítő orrtapasszal tértek haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik