Belföld

400 forintért raboltak

Fiatalok kiraboltak egy idős nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lácacséke nevű településen, a legfiatalabb elkövető mindösszesen 13 éves volt.

A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságra még szombaton késő este érkezett a bejelentés, amely szerint otthonában kiraboltak egy lácacsékei idős nőt. A négy elkövető erőszakkal törte fel az egyedül élő 71 éves nő házának ajtaját, majd erőszakkal arra kényszeríttették, hogy értékeit adja át.

A támadók mindössze 400 forinttal, egy szőnyeggel, egy kiskáddal, egy tükörrel és némi élelmiszerrel távoztak a helyszínről. Az elsődleges orvosi megállapítások szerint az idős sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomosaival kiegészült nyomozó csoport még szombaton, éjfél előtt elfogta a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható, egy családhoz tartozó elkövetőket, egy 18, egy 17 és egy 15 éves fiatalkorú, valamint egy 13 éves gyermekkorú fiút.

A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság hármukat – a gyermekkorú elkövető kivételével – bűnügyi őrizetbe vette, s egyben kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik