Belföld

A lekészt is meglopta a jobbágyi tyúktolvaj

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 28 éves jobbágyi férfit, aki tyúkot, számítógépet, istentiszteleti betegellátó táskát, vagyis szinte mindent lopott a községben.

A férfi valamennyi lopást saját falujában követte el, decemberben és januárban hat alkalommal összesen 358 ezer forintos kárt okozott. A gyanúsított számítógépet és készpénzt vitt el egy építési anyagokat értékesítő telepről, ahol a betörés miatti rongálással 30 ezer forintos kárt okozott. Feltört egy egyházmegyei hatóság tulajdonát képező autót is, amelyből a plébános autóstáskáját és istentiszteleti betegellátó táskáját lopta el. Egy családi házban kétszer is járt, onnan készpénzt, mobiltelefont és feltöltő kártyát tulajdonított el, egy udvarról pedig hét tyúkot vitt el.

A férfi ellen több rendbeli lopás miatt indítottak eljárást, ő viszont a bűncselekmények elkövetését a rendelkezésre álló bizonyítékok ellenére is tagadja – mondta a szóvivő. Hozzátette: a tolvaj ellen más hatóságokon egyéb szándékos bűncselekmények miatt is folytatnak büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik