Belföld

Halálos buszbaleset Borsodban

Egy ember meghalt, heten pedig megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely szerda reggel hét óra után történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között, ahol felborult egy Volán-autóbusz.

Egy Miskolcról Szegedre tartó, menetrend szerint közlekedő autóbusz borult az oldalára a hirtelen csúszóssá vált út egyik kanyarulatában. A balesetben egy 75 éves asszony meghalt, hatan megsérültek – hárman súlyosan, hárman könnyebben -, az autóbusz vezetője sokkot kapott. A járművet felállították, a roncsban már nem találtak sérültet.
A busz oldalára forsult a csúszóssá vált út egyik kanyarjában (fotó: MTI) - KÉPGALÉRIA!

A busz oldalára forsult a csúszóssá vált út egyik kanyarjában (fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!

A Miskolcról reggel fél hatkor indult járaton 10-15 utas ült. A hosszú út miatt két sofőr volt a buszon, közülük az sérült meg, aki éppen nem vezetett. A tűzoltók csörlővel kihúzták az út menti árokból az oldalára borult autóbuszt, amelyet bevontattak a Borsod Volán Zrt. mezőkövesdi telepére.

A 2006-ban gyártott, eddig 430 ezer kilométert futott, Volvo típusú autóbuszt a Borsod Volán Zrt. üzemelteti, tavaly cseréltek rajta négyévszakos gumit. A megsérült utasokat a gépjármű-felelősségbiztosítás alapján kártalanítják. Azokért az utasokért, akik folytatni kívánták az útjukat, másik autóbuszt küldtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik