Belföld

További 168 szakot hirdettek meg

Megjelent a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése. Ebben olyan – 2009 szeptemberében induló – új képzések szerepelnek, amelyek a decemberben kiadott kötetből kimaradtak. Így a képzési kínálat 27 alap- és osztatlan képzési, 49 felsőfokú szakképzési, valamint 92 új mesterszakkal bővült.

Ezeket az intézményeknek a tájékoztató lezárása után sikerült engedélyeztetni. Különösen a mesterképzésre, ezen belül is a tanári szakokra készülők választási lehetősége bővült: az oklevéllel már rendelkezők választhatnak a közel száz új lehetőség közül – ezek nagy része tanári szakirányokat takar.

Némelyiknél változott az irányszám, a költségtérítés összege, és egyes mesterképzésen a pontszámítás is. Akadnak olyanok is, amelyeket visszavontak az intézmények.

A kiegészítés megjelent az Oktatási Hivatal, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint az Educatio Kht. – Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján is.

Még két hét van

A felvételinél a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2009 szeptemberben induló képzések – érettségizetteknek vagy diplomásoknak szóló kötetét és a most megjelent kiegészítést együtt kell figyelembe venni. Február 16-án éjfélig lehet beadni a jelentkezési lapot. Tavaly a mesterfelvételire még plusz egy hónapot adtak, ám ez változott: az idén a határidő egyaránt vonatkozik az alap- és a mesterképzésre jelentkezőkre is.

A jelentkezési lapot postai úton, illetve az interneten keresztül, e-felvételivel is be lehet nyújtani. Akik az utóbbi módszert választják, egy sorsoláson is részt vesznek: az OFIK egy laptopot sorsol ki közöttük. A nyertes nevét a POP2009 rendezvényen, a ponthatárok megszületését kísérő bulin hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik