Belföld

Szimulátorral és forró teával csábítanak a főiskolák

A tudományegyetemek egységes standon és arculattal, a kisebb intézmények ötletes ajándékokkal és játékokkal mutatkoztak be az Educatio kiállításon.

A pénteken nyíló kétnapos szakvásárt az első napon 15 ezer érdeklődő látogatta meg – áll az Edupress gyorsjelentésében. A tavalyinál több, 35 külföldi egyetem és főiskola is részt vesz a rendezvényen, standjaiknál a magyar diákoknak adnak információkat a külföldi tanulmányi lehetőségekről.

A színpadon tájékozató előadásokkal informálják a felvételizőket, itt az ösztöndíjakról is hallhatnak, illetve az egyes egyetemek, főiskolák is bemutatkoznak.

DJ zenélt a standon

Az egységes kiállítói standon az egyetemek teret engedtek a kari autonómiának is. Például a Szent István Egyetem minden karának egy képviselője az indított képzéseknek megfelelő öltözékben feszített – bankárnak, tanárnak, ápolónak, gépésznek, állatorvosnak vagy vegyvédelmi ruhában katasztrófa védelmisnek öltözött.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a meleg fogadtatás jegyében már az utcai bejáratnál forró teával kínálta a látogatókat, ahonnan is a poharukat a BKF standra eljuttatva ajándékokkal lepték meg őket. A bátrabbak a január 17-én startoló, 8000 kilométert levezető BKF Bamako Team bőrébe bújva készíthettek képet magukról egy fotófalnál.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája egy szimulációs játékra hívta a résztvevőket, amellyel a főiskola hallgatói életébe kóstolhatnak bele. A szimulátorban a kiválasztott figurával a diploma megszerzése a cél, melynek eléréséhez számos út vezet a hat szemeszterből álló időszakban. A főiskola standjánál emellett szerencsesütikkel nyerhetnek ajándékokat az arra járók.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola Bruckmann Balázsra, a Barátok közt sorozat korábbi szereplőjére bízta a hangulatot, ugyanis színész jelenleg DJ-ként keveri a zenét. A standnál, a Javíts a jövődért! pontgyűjtő akcióba – amely a felvételi tárgyak érdemjegyének javítását jutalmazza pontokkal, majd értékes ajándékokkal – pár perc alatt bekapcsolódhatnak az érdeklődők. Minden regisztráló Klubkártyát kap az intézménytől, amely különböző kedvezményekre jogosítja a tulajdonost, illetve további ajándékok lehetőségével kecsegtet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik