Belföld

Bővült az online Felvi-rangsor

A statisztikai adatok, illetve a hallgatók véleményei alapján eddig is mindenki megalkothatta a saját rangsorát a Felvi.hu-n. Most már elemzések, tanulmányok között is böngészhetnek az érdeklődők, és felkerültek a legfrissebb adatok is a honlapra.

Az elmúlt három év adataival, 81 szak és 13 képzési terület statisztikáival újra elindult a Felvi.hu interaktív felsőoktatási rangsora. Az Educatio Kht. és az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) által készített főiskolai, egyetemi kutatás eredményein alapuló internetes program segítségével az érdeklődők számos szempont szerint állíthatják sorrendbe a az intézményeket és a szakokat.

Összegyűjtötték az elemzéseket is

Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy már a legfrissebb adatok – azaz már a 2008-asak is – elérhetők. A jelentkezési statisztikák mellett a jelentkezők nyelvtudása és a középiskolai jellemzőik is szerepelnek, kiegészítve az adott képzési területek további oktatói és hallgatói statisztikáival. A 2006-os és a 2007-es adatoknál 10 képzési területről vannak adatok, a tavalyiak között pedig 13-ról.

További újdonság, hogy a rangsor mellett megtalálhatók azok a cikkek is, amelyek a felsőoktatási rangsorok témakörével foglalkoztak. Így az elmúlt évek tendenciáit is megfigyelhetik az érdeklődők.

Már nyolc éve működik

Magyarországon 2001 óta készülnek rangsorok, az Educatio Kht. több hazai szakmai műhellyel együttműködve végzi a vizsgálatokat. Részben ezen kutatások alapján jelennek meg már évek óta a nyomtatott sajtóban a Diploma mellékletek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik