Belföld

Fujitsu Siemens Computers Kft.: Életciklus-garancia PRIMERGY x86 szerverekre [X]

Európa vezető IT-megoldás szállítójának hazai leányvállalata, a Fujitsu Siemens Computers Kft. életciklus-garanciát vezetett be Intel® Xeon® processzorral rendelkező Primergy x86-szervereire.

Ennek keretében minden megvásárolt konfigurációra (a belépő kategóriájú Econel márkanevet viselő szerverek kivételével) a jelzett garancia időn felül is, a várható teljes – a fizikai és erkölcsi kopást, avulást figyelembe vevő -, a gyártás időpontját követő 60 hónapos élettartamra biztosít szervizelést Magyarország területén a mozgó alkatrészt nem tartalmazó hardverelemek meghibásodása esetén.

A Fujitsu Siemens Computers arra az általános hazai gyakorlatra kívánt ezzel a szolgáltatásával reagálni, amely szerint a szerverszállítók három év szervízelési garanciát kínálnak termékeikre, ezen túlmenően csak igen drágán nyílik lehetőség annak kiterjesztésére. A szerverekkel kapcsolatban támasztott üzemeltetési követelmények ugyanakkor nem csökkennek egy bizonyos kor elérésével. Hardveres meghibásodás esetén a szervizelés még többe kerül, nem is beszélve a kiesett szolgáltatás okozta közvetlen üzleti kárról, vagy hitelvesztésről.

Az életciklus garancia nemcsak biztosítékot kínál a rendkívül költséges javításokkal szemben, hanem jelzi azt a bizalmat is, amit a Fujitsu Siemens Computers fektet Primergy szervereibe, azaz azt a meggyőződést, hogy meghibásodások ritkán fognak bekövetkezni. A Fujitsu Siemens Computers Primergy szerverei kimagasló megbízhatósággal rendelkeznek, ami a precíz német mérnöki munkának és a japánok minőség iránti megszállottságának köszönhető.

Fujitsu Siemens Computers Kft.: Életciklus-garancia PRIMERGY x86 szerverekre [X] 1 Német tervezés, japán ellenőrzés

Az alacsony meghibásodási arány, amelyen keményen dolgoztak a cégnél az elmúlt években, nagyrészt a hűtési rendszernek köszönhető. A Primergy szerverek belseje több dedikált szélcsatornára osztott, hogy a levegő áramlásakor a lehető legkevesebb káros turbulencia keletkezzen. Ezt egészítik ki a hőelvezető csövek és szabályozható fordulatszámú redundáns ventilátorok. Az alacsonyabb hőmérséklet pedig egyet jelent a hosszabb élettartammal.

A hűtés hatékonysága mellett a Fujitsu Siemens Computers nagy hangsúlyt fektet az alacsony fogyasztásra is, a megfelelő alkatrészek alkalmazása révén. Az alacsonyabb fogyasztású alkatrészek egyrészt segítik hűvösebben tartani a rendszert, illetve az elektronikán átfolyó gyengébb áramerősség kevésbé fárasztja az áramköröket, huzalozást. Másrészt, csökkentik a szerver és a hűtés energiaköltségét. A rendszer fogyasztását ugyanis nagyban befolyásolja a tápegység megválasztása, tekintettel annak konverziós hatékonyságára, valamint a rendszer fogyasztásához megfelelő névleges teljesítmény kiválasztására. A feleslegesen erőteljes tápegység pazarlást jelent nemcsak a beszerzési ár, hanem a felvett energia szempontjából is, alacsony terhelési tartományban ugyanis a hatékonyság leesik, ráadásul a nagyobb teljesítményű darabok terheletlen fogyasztása is magasabbról indul.

Kimagasló hatékonyság

A Fujitsu Siemens Computers energiatudatosságának bizonyítékául a vezető gyártók közt a Primergy elsőként törte át az iparágilag elfogadott teszteket kidolgozó Standard Performance Evaluation energiahatékonyságot mérő SPECpower_ssj2008 tesztjében az 1000 pontos lélektani határt, és a mai napig megelőzi összes fő riválisát.

A magyarországi tömegigények kiszolgálására rendkívül jó példa a Primergy TX120 S1, amely a legek toronyszervere: a legcsendesebb, legalacsonyabb fogyasztású és a legkisebb. A Primergy TX120 S1 mérete alig haladja meg egy A4-es papírokat tároló mappáét, pedig Intel Xeon szerverprocesszor, RAID-elhető hot-swap merevlemezeket, ECC memóriát és integrált távfelügyeleti vezérlőt is magában rejt. A terhelés alatt 31 decibeles zajszintje irodai környezetben is tökéletesen használhatóvá teszi, ennél a normál emberi beszéd is hangosabb.

A Fujitsu Siemens Computers életciklus garanciájával kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik